• 1393/11/07 - 09:01
  • 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نوزاد بی‌قرار و نا آرام را تکان ندهید

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و فوق تخصص گوارش کودکان گفت: از تکان دادن شدید نوزادان پرهیزکنید چون عروق مغزشان نازک است و حرکات آرام بخش افقی می تواند در آرام کردن نوزاد بی قرار موثر باشد.

به گزارش پایگاه خبری و  اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر صدیقه امینی رنجبر در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است کولیک  نوزادان با بیماری های دیگری اشتباه گرفته  شود؟، گفت: به دلیل اینکه در این سن کودکان قدرت بیان ندارند و نمی توانند مشکلات خودشان را بیان کنند عنوان بی قراری به کودکان نسبت می دهیم.

وی اضافه کرد: یکی از شایع ترین مشکلاتی که با کولیک کودکان اشتباه گرفته می شود و با دل درد همراه است، آلرژی های گوارشی و عفونت های ادراری  است.

این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد:  گاهی اوقات تنگی لباس کودک و یا حتی کش های جوراب نوزاد ممکن است باعث درد در نوزاد و بی قراری او شود.

دکتر امینی رنجبر با تاکید بر اینکه علت اصلی بی قراری و دل درد در نوزاد  باید بررسی شود، گفت: مادران باید اضطراب و نگرانی خود را کنار بگذارند چون هر مادری که اضطراب داشته باشد معمولا بچه های آنها از نظر تنش دچار مشکل هستند و بیشتر گریه می کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: آنچه در کولیک شیرخواره ای موثر است حرکات گهواره ای است که برای بچه استفاده می کنند و  توصیه می کنم از گهواره برای  آرام کردن نوزاد استفاده کنند  چرا که حرکات افقی گهواره برای نوزاد آرام بخش است  و معمولا مشکلات بچه ها کمتر می شود.

  وی همچنین توصیه کرد: بچه ها را به طرف بالا پرتاب نکنید  و از تکان دادن شدید نوزادان پرهیزکنید.

 وی ادامه داد: گاهی اوقات بر خلاف آنچه که می گویند استفاده از گول زنک تسکین دهنده است، برعکس می شود به دلیل هوای زیادی که بچه ها می خورند، موجب بی قراری آنان می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: برای درمان کولیک نوزادان، مادر را  از خوردن مواد غذایی محروم نمی کنیم زیرا مادری که نوزاد خود را شیر می دهد باید  از هرگونه مواد غذایی تغذیه شود تا اینکه بتواند شیر دهی موفقی داشته باشد مگر اینکه مادر بر اساس تجربه خودش اطلاع پیدا کند که چه چیز برای نوزادش مشکل ایجاد می کند.

وی گفت:  شیوه نگهداری شیرخوار  پس از تغذیه می تواند شیرخوار را در تسکین دردهای کولیکی کمک کند؛  زمانی که بچه  را به شکم می خوابانید دفع گاز کودک بهتر صورت می گیرد بنابراین آروغ زدن هم بهتر انجام می شود و فشار شکم را کم می کند.

 


  • گروه خبری : اخبار مركز,اخبار سلامت
  • کد خبر : 18202
کلمات کلیدی