• 1393/11/02 - 09:28
  • 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اکثر سرماخوردگی ها ویروسی هستند و آنتی بیوتیک ها تاثیری بر روی درمان آن ها ندارد

اکثرسرماخوردگی ها ویروسی هستند و نه تنها آنتی بیوتیک ها تاثیری بر روی درمان آن ها ندارد بلکه مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک عواقبی نیز بدنبال دارد . به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی (وب دا)؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بابیان این مطلب گفت: آنتی بیوتیک ها بعد از مسکن ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می شوند که بسیاری از افراد با ظهور اولین نشانه های سرماخوردگی آن ها را به طورخودسرانه مصرف می کنند . دکتر سید علی وکیلی تصریح کرد: منظور از مصرف زیاد، مصرف

اکثرسرماخوردگی ها ویروسی هستند و نه تنها آنتی بیوتیک ها تاثیری بر روی درمان آن ها ندارد بلکه مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک عواقبی نیز بدنبال دارد .

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی (وب دا)؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بابیان این مطلب گفت: آنتی بیوتیک ها بعد از مسکن ها دومین دسته از داروهای پرمصرف کشور محسوب می شوند که بسیاری از افراد با ظهور اولین نشانه های سرماخوردگی آن ها را به طورخودسرانه مصرف می کنند .

دکتر سید علی وکیلی تصریح کرد: منظور از مصرف زیاد، مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک است یعنی درشرایطی که ضرورتی به استفاده از آنتی بیوتیک نیست از آن استفاده می شود.

وی با اشاره به باور عمومی غلط که وقتی سرماخوردگی حادث می شود باید آنتی بیوتیک مصرف کرد، افزود: آنتی بیوتیک ها باید در مقابله با بیماری های میکروبی استفاده شوند ولی اکثرسرماخوردگی ها ویروسی هستند و آنتی بیوتیک هایی که به صورت وسیع استفاده می شوند هیچ تاثیری روی روند بیماری های ویروسی نخواهد گذاشت.

این مسئول با بیان این که مشکل مهم تردر مصرف آنتی بیوتیک این است که معمولا بیمار دراینکه دوز کامل را به مدت لازم مصرف کند به اندازه کافی دقت نمی کند، بیان کرد: دوره درمان را حتی درصورت بهبودی کامل کنید ، درغیراین صورت باکتری ها بطور کامل از بین نمی رود و باعث عفونت مجدد می شود که ممکن است بدن این بار مقاوم شده و دیگر به آنتی بیوتیک ها جواب ندهد.

وی هم چنین تاکید کرد : نحوه مصرف آنتی بیوتیک های مختلف با یکدیگر متفاوت است ، بیشتر آنتی بیوتیک ها به دلیل مشکلات گوارشی که ایجاد می کنند بهتراست بعد از غذا خورده شوند اما یکسری از آنتی بیوتیک ها هستند که باید با معده خالی مصرف شوند تا اثر گذاری بیشتری داشته باشند از این رو بیماران باید نحوه مصرف آن ها را از پزشک یا داروساز سوال کنند.

معاون غذا وداروی دانشگاه افزود : دربررسی نسخ پزشکان استان درکمیته بررسی نسخ دانشگاه علوم پزشکی استان دگزامتازون تزریقی درصدر داروهای تجویزی توسط پزشکان استان بوده و رتبه دوم مربوط به آمپول پیروکسیکام می باشد .

دکتر وکیلی همچنین با بیان اینکه الگوی تجویز آنتی بیوتیک نیز به سمت داروهایی با طیف اثر وسیع تر گرایش پیدا کرده است، یاد آورشد: به طورمثال درسال های 1386 تا 1389 آنتی بیوتیک های پنی سیلین 3، 3، 6 و آموکسی سیلین جزء 10 داروی اول تجویزی در نسخ بوده و درسال های 90 و92 سفیکسیم نیز به لیست اضافه شده است.

  • گروه خبری : اخبار مركز,اخبار سلامت
  • کد خبر : 18101
کلمات کلیدی