• 1394/01/25 - 08:25
  • 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بلع اجسام خارجی خطرناک، جدی ترین تهدید سلامت کودکان

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ مواردی هستند که به عنوان تهدیدات سلامت کودکان از آنها یاد می‌شود تهدیداتی مانند بروز تصادفات جاده ای، سقوط از ارتفاع و یا بروز مسمومیت های غذایی به دلیل مصرف مواد غذایی خارج از منزل از جمله این موارد است. با این وجود یکی از ...

    

 

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ مواردی هستند که به عنوان تهدیدات سلامت کودکان از آنها یاد می‌شود تهدیداتی مانند بروز تصادفات جاده ای، سقوط از ارتفاع و یا بروز مسمومیت های غذایی به دلیل مصرف مواد غذایی خارج از منزل از جمله این موارد است. با این وجود یکی از

جدی ترین تهدیدات سلامت کودکان در ایام نوروز بلع اجسام خارجی و فرو بردن اجسام خطرناک از طریق دهان است.

فوق تخصص گوارش کودکان در این مورد گفت: در چند روز اخیر شاهد افزایش موارد بلع اجسام غیر خوراکی بوده ایم که می تواند بدلیل در دسترس بودن این قبیل وسایل اتفاق بیافتد.

دکتر منیژه خلیلی، اجسامی مانند دکمه، سکه و قطعات کوچک اسباب بازی ها و حتی میخ و پیچ را از جمله اجسامی دانست که کودکان در سنین مختلف اقدام به بلع آنها می نمایند. وی در عین حال یکی از خطرناک ترین این اجسام را باطری های کوچکی معرفی کرد که به وفور در اسباب بازی های مختلف بچه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

وی وجود مواد شیمیایی و قلیایی را از مهمترین دلایل خطرناک بودن این باطری های به ظاهر کوچک عنوان کرد و گفت: با ورود باطری های موسوم به باطری ساعتی به دستگاه گوارش کودکان، مواد شیمیایی موجود در این باطری ها آزاد شده و منجر به بروز زخم های خطرناک در دیواره دستگاه گوارش کودک می شود.

دکتر خلیلی سوراخ شدن دیواره دستگاه گوارش کودک توسط این مواد شیمیایی را کاملاً محتمل دانست و گفت؛ زخم های ایجاد شده برروی دیواره دستگاه گوارشی می تواند طیف وسیعی از عوارض از یک زخم ساده تا پارگی منجر به مرگ را برای اطفال ایجاد کند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تاکید بر ضرورت هوشیاری والدین بر ممانعت آنان از دسترس اطفال به اجسام قابل بلع و از جمله باطری های ساعتی تاکید کرد و گفت؛ والدین بلافاصله پس از اطلاع از بلع این قبیل اجسام توسط کودک باید سریعاً کودک را به مرکزی که دارای تجهیزات و امکانات آندوسکوپی اطفال باشند منتقل کنند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان آشامیدن مواد شوینده و پاک کننده را از دیگر خطرات تهدید کننده سلامت کودکان عنوان کرد که در تعطیلات نوروز و در روند خانه تکانی و دید و بازدیدهای نوروزی ممکن است اتفاق بیافتد.

این فوق تخصص گوارش اطفال از والدین درخواست کرد ضمن ممانعت از دسترسی اطفال به این مواد، حتماً بروشورهای چاپ شده برروی بطری حاوی این مواد شیمیایی را در بدو خرید مطالعه کرده و براساس توصیه های نوشته شده عمل نمایند.

  • گروه خبری : اخبار مركز,اخبار سلامت
  • کد خبر : 19060
کلمات کلیدی