پوست سیب و کاهش چاقی
دانشمندان مادهای طبیعی در پوست سیب مشاهده کردهاند که میتواند تا حدی از چاقی و برخی پیامدهای مضر آن جلوگیری کند.محققان دانشگاه آیووا در تحقیقاتی که در نشریه علمی پلوس وان منتشر شد به این نتیجه رسیدهاند ماده اسید اورسولیک موجود در پوست سیب ضمن افزایش میزان عضلات و چربی قهوهای- دو بافتی که به کالری سوزی معروف هستند موجب کاهش چاقی و پیامدهای مضر آن برای سلامت میشود. تا همین اواخر، محققان بر این باور بودند... جزئیات در ادامه مطلب
دانشمندان مادهای طبیعی در پوست سیب مشاهده کردهاند که میتواند تا حدی از چاقی و برخی پیامدهای مضر آن جلوگیری کند.محققان دانشگاه آیووا در تحقیقاتی که در نشریه علمی پلوس وان منتشر شد به این نتیجه رسیدهاند ماده اسید اورسولیک موجود در پوست سیب ضمن افزایش میزان عضلات و چربی قهوهای- دو بافتی که به کالری سوزی معروف هستند موجب کاهش چاقی و پیامدهای مضر آن برای سلامت میشود.
تا همین اواخر، محققان بر این باور بودند که این تنها نوزادان هستند که چربی قهوهای دارند و این چربی در طول دوران کودکی از بین میرود. با پیشرفت فناوریهای عکسبرداری از بافتهای انسان مشخص شده که بزرگسالان نیز میزان کمی از این چربی را بیشتر در ناحیه گردن و بین شانهها حفظ میکنند.همچنین این تحقیقات نشان داد افزایش سطح چربی قهوهای با کاهش میزان چاقی و سطوح قند و چربی خون در ارتباط است و این مساله موجب شده است دانشمندان به این نتیجه برسند که چربی قهوهای در پیشگیری از چاقی و دیابت موثر خواهد بود.در این بررسی، محققان دانشگاه آیووا موشهایی را که رژیم غذایی پرچرب به آنها داده شده بود را بررسی کردند.
به نیمی از این موشها همراه غذای پرچرب خود مقادیری اسید اورسولیک نیز داده شد. نکته جالب این بود که موشهایی که در رژیم غذاییشان اسید اورسولیک بود بیش از موشهای دیگر غذا میخوردند با این حال موشهایی که مکمل غذایی اسید اورسولیک دریافت کردند وزن کمتری اضافه کردند و سطح قند خون آنها نزدیک عادی باقی ماند. این موشها همچنین به بیماری کبد چرب دچار نشدند، گفتنی است بیماری کبد چرب در حال حاضر یک بیماری غیرقابل درمان است که حدود یک پنجم آمریکاییها به آن مبتلا هستند.همچنین بررسیهای بیشتر این محققان نشان داد مصرف اسد اورسولیک موجب افزایش عضلات اسکلتی و در نهایت موجب تقویت توان بدنی و استقامت میشود.